All posts by admin

Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej zbliża się wielkimi krokami. Już 5 grudnia 2018 r. spotkamy się w Ełku, aby wspólnie świętować Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Wydarzenie to wpisało się już w tradycję wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej, a jego punktem kulminacyjnym jest nadanie tytułu „Szkolnego Koła Caritas Roku 2018” i rozstrzygnięcie konkursu „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”. Czytaj dalej

Dziś zakończył 8-dniowy warsztat edukacyjny dla dzieci i młodzieży z województw podlaskiego oraz warmińsko-mazurskiego. Uczestniczyło w nim 60 osób w wieku od 9 do 16 lat. Przez 8 dni pobytu w Orzyszu młodzi zgłębiali swoją wiedzę nt. wolontariatu. W tym celu przeprowadzono 16 godzin zajęć warsztatowych. Dodatkowo organizowano pogadanki dotyczące uzależnień, zajęcia taneczne oraz muzyczne. Czytaj dalej

TO już dziś rozpoczyna się 8-dniowy warsztat edukacyjny dla dzieci i młodzieży z województw podlaskiego oaz warmińsko-mazurskiego. Jego celem jest promocja idei wolontariatu. Działanie realizowane jest w ramach projektu „Letnia Szkoła Wolontariatu” w ramach Programu „100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski”. Czytaj dalej