Wszystkie posty styczeń, 2015

Szkolne Koło Caritas w Zespole Szkół Samorządowych w Stradunach w ramach konkursu „Niech każdy ruszy drogą Wolontariuszy” montują film pt. „Fabryka Dobra”. Wolontariusze bawią się wyśmienicie, uczestnicząc w scenkach, które sami aranżują. Jest to forma miłego spędzania czasu wolnego w grupie rówieśniczej. Życzymy powodzenia.

Kolejny Orszak Trzech Króli już za nami. Był to już drugi orszak, który przeszedł ulicami naszego miasta w Święto Objawienia Pańskiego, by 6 stycznia powitać Maleńkiego Jezusa. Ełcki Orszak Trzech Króli wyruszył z Placu Jana Pawła II, a wymarsz poprzedziły Jasełka wystawione przez dzieci i młodzież szkolną. Na trasie zostały odegrane różne sceny teatralne przedstawiające walkę dobra ze złem. Orszak przemaszerował ulicami Wojska Polskiego, Armii Krajowej, Małeckich, Konopnickiej oraz Toruńską i przybył do Stajenki, usytuowanej przy parafii p.w. świętego Jana Apostoła i Ewangelisty, gdzie Trzej Królowie złożyli dary i pokłon leżącemu w żłobie Jezusowi. Czytaj dalej